czwartek, 16 stycznia 2014

Pasta z fasoli



Ostatnio zrobiłam pastę do chleba z wyraźną czosnkową nutą. Jest smaczna i zdrowa. Przy podanych proporcjach wyszła dość pikantna. 

Potrzebne składniki:
1 puszka fasoli (białej albo czerwonej)
ostra papryka
2 ząbki czosnku
pieprz
sól
oliwa
Wykonanie:
Fasolę wyplukać i zmiksować z czosnkiem utartym na drobnej tarce, dodać 0,5 łyżeczki drobno posiekanej ostrej papryki, przyprawy i oliwę. Wszystkie składniki  wymieszać, włożyć do miski i schłodzić. 

Wybrałam czerwoną fasolę, ale zastanawiam się, czy czasami w przypadku białej nie byłoby ciekawe dołożenie łyżeczki drobno posiekanej zielonej pietruszki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz